sex free latina takes hard fucking and hot load.

Aktivirano oglje in njegova uporaba pri oskrbi rastlin

Za aktivirano oglje se zdi, da ga lahko uporabimo oziroma, da ga lahko dodamo k vsaki stvari, in jo s tem izboljšamo. Od širokega spektra uporabe v kozmetičnih produktih pa vse do uporabe v napitkih in pa sokovih. Če vzamemo v obzir njegovo uporabnost, smo pa še vedno presenečeni, ko pride do novega nasveta kako ga uporabiti. Torej, tokrat pa o aktiviranemu oglju malo drugače. Kako ga lahko uporabimo, da z njim oskrbimo rastline in izboljšamo kakovost prsti?

aktivirano oglje

Kaj je aktivirano oglje?

Govorimo o oglju, ki je daleč od tistega, ki ga uporabimo pri pripravi žara. Aktivirano oglje se oblikuje pri zelo visokih temperaturah in je med drugimi lahko narejeno tudi iz lesa, po obdelavi pa je končni produkt zelo propusten za vodo. Njegova uporaba pa se razprostira na mnoge možnosti, med drugimi tudi za filtracijo vode.aktivirano oglje

Kako lahko uporabimo aktivirano oglje za oskrbo rastlin?

Z uporabo aktiviranega oglja lahko na vrtu znatno izboljšamo kvaliteto zemlje. Izboljšanje pa se bo občutno opazilo s tem, ko bo prst postala dosti bolj vpojna, med drugimi pa aktivirano oglje v prsti poveča vsebovanost hranilnih snovi. Aktivirano oglje pa lahko poleg izboljšave vpojnosti prsti, pripomore tudi na vzdrževanju vlažnosti zemlje, kar lahko pride prav, pri tistih, ki vrta ali pa rastlin ne zalivajo na dnevni bazi.

Poleg samega izboljšanja, pa aktivirano oglje pripomore tudi pri odpornosti rastlin na različne okužbe, pa naj bo to plesen ali pa glivična okužba same rastline. Rastlina bo tako z uporabo oglja, bolj odporna na nastanek omenjenih težav.

Če pa iščete naravno gnojilo, ki je poleg tega še učinkovit insekticid, je potem aktivirano oglje zares to, kar iščete. Aktivirano oglje lahko namreč primešate v kompost, v razmerju 2:3. Nato pa mešanico organskega komposta in aktiviranega oglja dodajte na vrt enkrat mesečno.

Lončnice in aktivirano oglje

Za izboljšano rast in kakovost lončnice, se priporoča, da pri sajenju na dno lončka dodamo eno plast aktiviranega oglja.

aktivirano oglje

 

Morda vam bo všeč tudi