sex free latina takes hard fucking and hot load.

Eterična olja – 15 nasvetov za dišeč in čist dom

Ljudje poznajo eterična olja že več kot tisoč let. Uporabljajo jih v različnih kulturah za nešteto stvari – aromaterapija, domača čistila, osebna nega, naravni zdravilni tretmaji… V tem članku vam bomo podali nekaj idej, kako uporabljati eterična olja v prid čistemu in dišečemu domu.

Eterična olja

 

ETERIČNA OLJA ZA DIŠEČ IN ČIST DOM

1. Večnamensko čistilo

V toplo vodo dodajte tri kapljice limoninega olja in tri kapljice eteričnega olja čajevca. Ta kombinacija vode in olj vam bo služila za dezinfekcijo vaših kuhinjskih pultov.


2. Zaščita proti komarjem

Skupaj z eno čajno žličko kokosovega olja zmešajte eno kapljico eteričnega olja limonine trave, eteričnega olja citronke in kapljico eteričnega olja evkaliptusa. S tem si lahko namažete dele vašega telesa, ki so po vašem mnenju najbolj izpostavljeni komarjevim pikom.


3. Čistilec za oblačila

V dva decilitra vode vmešajte dve kapljici eteričnega olja čajevca in limoninega eteričnega olja, nato pa dodajte še štiri velike žlice sode bikarbone in vtrite to v travnate madeže na majicah in hlačah.


4. Osvežilec zraka

Cimet ima zelo močne antibakterijske značilnosti, zato dodajte nekaj kapljic cimetovega eteričnega olja v difuzor za dišeč in svež zrak.


5. Dišavec za oblačila

Za prijeten vonj vaših oblačil, pred pranjem perila dodajte 10 kapljic vašega najljubšega eteričnega olja. Za najboljši efekt uporabite evkaliptusovo eterično olje, saj je dokazano, da uničuje pršice.

6. Domača sončna krema

Za popolnoma naravno sončno kremo zmešajte kokosovo olje, cinkov oksid, karitejevo maslo, eterično olje laškega smilja in sivke.


7. Zažgana posoda za kuhanje

Za reševanje posode, ki smo jo po nesreči zažgali in zdaj ne spravimo črnine iz dna posode preprosto uporabimo nekaj vrele vode in nekaj kapljic limoninega eteričnega olja.


8. Čudovite dišave v vašem domu

Za omamne vonjave v vašem domu uporabite rožmarinovo in pomarančno eterično olje.


9. Čistilec preprog

Zmešajte 20 kapljic eteričnega olja čajevca z boraksom za domače narejen prah za čiščenje preprog.


10. Škodljivci

Vsakega škodljivca lahko zdaj odženete z eteričnemu olju pomaranče skupaj z eteričnemu olju iz klinčkov.

11. Stran s plesnijo

Plesni se lahko znebite s pomočjo eteričnega olja čajevca in difuzerja, s tem boste namreč uničili vso plesen in patogene mikrobe v zraku.


12. Cigaretni dim

Da bi popolnoma izkoreninili vonj po cigaretah, v razpršilec zmešajte po štiri kapljice eteričnih olj – evkaliptusa, čajevca, rožmarina in to razpršite po vaši hiši.


13. Osvežilec za čevlje

Nikar ne razmišljajte, da boste zavrgli tiste čevlje, ki imajo že zares odvraten vonj. Raje uporabite nekaj kapljic eteričnega olja čajevca ali pa limone za osvežitev.


14. Čistilo za okna

V posodo z razpršilko vlijte en deciliter belega destiliranega kisa, nato zraven dolijte toliko vode, da bo 3/4 posode napolnjene. V kis in vodo na koncu dodajte nekaj kapljic eteričnega olja limone, posodo z razpršilko zaprite in pretresite.


15. Čista deska, neoporečna hrana

Eterično olje timijana je eno izmed močnejših orožij v bitki z bakterijami. Timijan zelo dobro uničuje salmonelo, zato je z eteričnim oljem timijana priporočljivo vsake toliko časa očistiti vašo desko za rezanje hrane – če je v stiku s surovim mesom.

 

Eterična olja

Morda vam bo všeč tudi