sex free latina takes hard fucking and hot load.

Če hladilnik uporabljate na ta način, potem mečete vaš denar skozi okno

Verjetno se niti ne zavedate, vendar obstaja zelo velika verjetnost, da vas vaš hladilnik in zamrzovalnik na leto staneta kar nekaj slabo izkoriščenih evrov. Če pogledate realno sta hladilnik in zamrzovalnik izmed dveh največjih energijskih potrošnikov v vašem gospodinjstvu, glede na to, da sta vključena 24 ur na dan, 365 dni v letu.

Vendar ne skrbite, obstaja veliko preprostih trikov, s katerimi lahko zmanjšate vašo položnico za nekaj evrov na mesec.

Kako prihraniti denar, ko vaš hladilnik porabi dosti več energije, kakor bi dejansko potreboval

Organizirajte hrano v hladilniku

Če boste imeli v vašem hladilniku dobro organizirano kam postavite hrano, lahko tako prostor učinkovito izkoristite.

Sokove shranite v predal na vratih, saj je to najtoplejši del hladilnika. Svetuje pa se, da mleka naj nebi shranjevali v predalu na vratih, ker se naj bi tako hitreje pokvaril.

Najvišje police v hladilniku so predel, kjer dokaj hladno. Zatorej je na najvišje police dobro shraniti že pripravljeno hrano ali pa ostanke od kosila.

Med tem, ko je na najnižjih policah najbolj hladno, zato se priporoča, da na spodnjih policah hranimo mlečne izdelke in meso. Mesne izdelke, kakor so salame in podobno pa se priporoča, da pospravite v predalnike na dnu hladilnika.

Vaš hladilnik ne sme biti preveč napolnjen

Pomembno je, da vaš hladilnik ni preveč poln, saj mora zrak za pravilno delovanje hladilnika, ves čas krožiti. Na tej točki je morda dobro, da iz hladilnika sproti dajete stvari, katerim je potekel rok uporabe.

Preverite pa tudi, če je rok uporabe res tisti, ki ga bi morali upoštevati – https://vednozdrav.si/rok-uporabe/

Hrano, ki jo shranite v hladilnik, pokrijte

Seveda da takrat, ko shranite hrano v posodo in jo zaprete, ohranite svežino jedi, vendar je tukaj še eden izmed razlogov zakaj je pametno pokriti hrano. S tem, ko pokrijete hrano preden jo postavite v hladilnik, prihranite tudi z električno energijo. To pa zaradi tega, ker zmanjšate potencialno vlago in s tem zmanjšate tudi delo, ki ga opravlja kompresor v hladilniku, z razlogom, da obdrži hrano hladno.

Temperatura hladilnika naj bo stabilna

Raziskava kaže, da je večina termostatov v hladilniku nastavljena na 7°C. Zato ob tej ugotovitvi angleška agencija za hrano poziva, da ljudje spremenijo temperaturo hladilnika na nekje med 0-5°C.

Dlje kot bo hladilnik odprt, več hladnega zraka bo ušlo iz njega

S tem, ko predolgo stojite pred odprtim hladilnikom ali pa ga puščate odprtega med kuhanjem, trošite tudi zelo veliko električne energije. S tem, ko iz hladilnika uide hladen zrak, potrebuje kompresor ponovno ohladiti hladilnik, kar pa ne bi bilo potrebno, če bi vrata hladilnika zaprli v istem trenutku, ko bi vzeli nekaj iz njega.

Nikoli ne postavljajte vroče hrane v hladilnik

Svetuje se, da skuhano jed, preden jo postavite v hladilnik, ohladite na sobno temperaturo.

Morda vam bo všeč tudi