sex free latina takes hard fucking and hot load.

Kis – 8 nasvetov, kako uporabiti kis na vrtu in okoli njega

Kis ponuja mnogo možnosti za uporabo. Uporaba kisa na vrtu lahko naredi čudeže, zato si poglejte teh 8 nasvetov – kje, zakaj in kako ga uporabiti.

kis

Kako lahko uporabimo kis na vrtu?

 

 

Lahko kis na vrtu odstrani plevel in travo?

S kisom nad plevel in travo, ki rasteta med tlakovci ali pa po steni… Za zatiranje plevela in trave preprosto dajte nekaj belega kisa v razpršilko in ga razpršite po neželenih rastlinah okoli vašega doma.

 

S čim odgnati mravlje, mogoče s kisom?

S kisom efektivno odganjamo mravlje iz vrta in pa iz našega doma. Uporabite lahko beli prav tako pa tudi jabolčni kis. V razpršilko zmešajte polovico vode in polovico kisa. Ker ima kis zelo močan in poseben vonj se bodo mravlje izogibale površin, kjer ste razpršili mešanico kisa in vode.

 

 

Kako podaljšati življensko dobo šopka?

Za podaljševanje življenjske dobe rezanega cvetja v liter vode zmešajte dve čajni žlički kisa in eno čajno žličko sladkorja.

 

 

Kako zaščitimo sadje pred mušicami?

Da bi obvarovali košare nabranega sadja pred mušicami boste potrebovali en kozarec vode, pol kozarca jabolčnega kisa, ¼ kozarca sladkorja in pa eno čajno žličko melase (sladila). Vse skupaj zmešajte v posodo in jo obesite na drevo, katerega napadajo mušice ali pa jo preprosto postavite zraven nabranega sadja, saj bo preusmerjala pozornost mušic stran od sadja. Podobno rešitev lahko tudi uporabimo za muhe.

 

 

Kaj še lahko zalijemo s kisom?

Kis obogati zemljo in rastline, ki rastejo v njej in obožujejo kislo zemljo – gardenije, azaleje in pa rododendrone. Zmešajte en kozarec belega kisa z tremi litri vode, nato s to mešanico zalijte vaše rastline.

 

Kako odstraniti rjo iz vrtnega pribora ?

Preprosto namočite vaš vrtni pribor v nerazredčen kis in ga tam pustite nekaj minut, nato pa ga očistite in sperite.

*S kisom pa lahko tudi očistite ptičjo hišico na vašem vrtu.

 

Plesen in glivice na vrtu?

S kisom lahko tudi obvarujemo naše rastline pred plesnijo in glivicami. Recept za preventivo ali pa tudi kurativo je preprost – zmešajte eno čajno žličko kisa v kamiličen čaj in z razpršilko razpršite po rastlinah.

 

Kako se znebiti polžev na vrtu?

Polži in kis niso najboljši prijatelji, zato lahko te škodljivce in zajedavce naše solate odstranimo iz vrta s pomočjo kisa. V razpršilko preprosto zmešajte en del vode in en del kisa ter ga razpršite po polžih – uporabite lahko jabolčni kis prav tako pa tudi lahko uporabite bel kis.

 

 

Morda vam bo všeč tudi