Kurkuma: njene zdravilne lastnosti in recept za smuti

Če si želite ustvariti smoothie, ki bo zares zdrav in vas bo poleg dobrega okusa tudi zaščitil proti raku, zaviral nastanek vnetij in bo deloval na telo kot zaviralec bakterij in glivic, potem morate zares uporabiti kurkumo. Čeprav ima kurkuma rahel grenak okus, je v tej mešanici drugih sestavin, ne boste niti okusili.

kurkuma

Kurkuma in njene zdravilne značilnosti

Kdo sploh potrebuje zdravila, če nam je narava podarila toliko čudovitih zdravilnih daril? In seveda, med temi darili se po učinkovitosti nahaja zelo visoko na seznamu.

Kurkumo v prahu ljudje uporabljajo že stoletja in z njo zdravijo različne bolezni. Od različnih prebavnih motenj pa do zdravljenja ran…
Kurkuma ima poleg vsega tega še eno čudovito lastnost, saj znižuje krvni sladkor in holesterol.

Kurkumin je snov, ki se nahaja v kurkumi in ji daje svojo značilno rumeno barvo. Po okusu je rahlo grenka, vendar v kombinaciji s sladkim sadjem ta grenak okus zbledi. Ta recept za smuti s kurkumo je preprost in odličnega okusa.

Recept za smoothie s kurkumo

 

kurkumaSestavine:

  • 250 ml kokosovega olja
  • 150 g koščkov ananasa ali pa manga (lahko tudi iz kompota),
  • 15 g chia semen in mace (poljubno),
  • 1 sveža banana,
  • Čajna žlička kokosovega olja,
  • Čajna žlička kurkume, cimeta in ingverja.

Postopek:

Vse sestavine nato dajte v mešalnik in jih mešajte tako dolgo, dokler ne dobite lepe in gladke teksture.

 

 

Ta smuti se naj bi načeloma pil zjutraj na prazen želodec. Saj vam ne bo le povečal energije in produktivnosti za cel dan, temveč bo tudi pripomogel k temu, da bo vaš um skozi dan bister in, da bo telo za cel dan priskrbljeno s pomembnimi in močnimi antioksidanti, zato je ta recept več kot odlična ideja za zajtrk.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!