sex free latina takes hard fucking and hot load.

Preverite, katere hrane vaš ljubljenček ne bi smel uživati

Če ste eden izmed tistih ljudi, ki se pri kosilu radi usmilijo svojega ljubljenčka in mu iz mize vržejo delček svojega kosila, potem morate definitivno prebrati, katerih 9 vrst hrane ni priporočljivo dajati svojim ljubljenčkom.

Katerih 9 vrst hrane ni priporočljivo dajati psom in mačkam?

Avokado

Avokadov olup in pa sadež, vsebujeta psom strupeno snov imenovano persin. Če bo vaš pes zaužil avokado, se lahko ob zaužitju pojavijo različni simptomi od bruhanja pa vse do driske.

Čokolada

Čeprav je vaš ljubljenček največji sladkosned na tem svetu, se močno odsvetuje, da mu dajete čokolado. Čokolada vsebuje snov imenovano teobromin, ki stimulira bitje srca. Med drugimi pa je tudi močan diuretik in tako povzroči ne običajno odvajanje urina.

Po zaužitju čokolade, se lahko pri vašemu ljubljenčku pojavijo simtomi, kakor je na primer povečan srčni utrip, aritmija, bruhanje…

Oreščki makadamije

Ne samo, da imajo visoko vsebovanost maščob, ki se lahko poigrajo z zdravjem vašega ljubljenčka.

Oreščki makadamije pa poleg visoke vsebovanosti maščob vsebujejo še neznan toksin, ki se lahko zelo grdo poigra s prebavnim in živčnim sistemom kar pa lahko, sicer v redkih primerih, vodi tudi do paralize.

Mlečni izdelki

Večina pasem je intolerantnih na laktozo, kar pomeni, da lahko pri psih, prav tako kakor pri ljudeh, mlečni izdelki povzročijo želodčne težave.

Med mlečne izdelke, ki bi lahko morda povzročali težave pa štejemo:

  • mleko,
  • sir in pa seveda,
  • sladoled.

Plesniva in pokvarjena hrana

Veliko vrst plesni vsebuje strupeno snov, ki se imenuje aflatoksin. Plesniva in pokvarjena hrana lahko v psu izove bruhanje in diarejo, tresenje mišic, slabo kordinacijo, povišano telesno temperaturo in pa prekomerno slinljenje.

Rozine in grozdje

Že majhna količina rozin ali grozdja, lahko za psa pomeni odpoved ledvic. Snov, ki je strupena za pse se nahaja v rozinah in v grozdju, njeno ime do sedaj še ni znano, vendar je vsekakor pomembno, da smo pozorni na to, kaj naš ljubljenček zaužije.

Umetni sladkor xylitol

Xylitol je umetni sladkor, ki ga lahko najdemo v produktih, ki so označena, kot živila brez sladkorja – v tej skupini se nahajajo razni žvečilni gumiji, bonboni… Naj pa bi bil xylitol eden izmed največjih sovražnikov pri psih,.

Listi in stebla paradižnika

Zeleni deli na rastlini paradižnika se smatrajo za strupene, saj vsebujejo solanin, ki lahko potencialno povzroči težave z gastrointestialnemu sistemu in pa s centralnim živlčim sistemom.

Morda vam bo všeč tudi