sex free latina takes hard fucking and hot load.

Kako lahko na vrtu uporabimo morske alge?

Varni in predvsem naravni produkti, ki jih uporabljamo na vrtu so čudovita rešitev za nas, kadar se borimo z različnimi škodljivci in boleznimi, kakor pa so tudi čudovita rešitev za naravo. Gnojenje rastlin z morskimi algami pa je verjetno eden izmed najstarejših načinov gnojenja. Morske alge tako pripomorejo pri hranjenju rastlin z hranilinimi snovmi in minerali. Čeprav morske alge popolnoma ne zadostijo potrebe rastlin, po hranilnih snoveh, pa vsekakor pripomorejo k boljšemu zdravju samih rastlin, kakor pa tudi pri njihovem ustvarjanju plodov.morske alge

Kakšne pozitivne učinke lahko morske alge pustijo na našem vrtu?

Gnojenje rastlin z morskimi algami lahko pozitivno vpliva na rastline, saj morske alge vsebujejo hranilne snovi, ki so ključnega pomena za zdravo rast in pa bogato obroditev:

  • Železo,
  • Magnezij,
  • Cink,
  • Dušik,
  • Natrij.

Kako lahko uporabimo morske alge?

Morske alge lahko uporabimo na več različnih načinov. Eden izmed teh načinov je vsekakor eden izmed najlažjih in sicer, da morske alge zmešamo z vodo in jih nato poškropimo po sami rastlini.morske alge

Mešanje morskih alg z vodo

Tedensko oziroma po navodilih proizvajalca poškropimo mešanico vode in morskih alg po sami rastlini. Mešanico sestavimo tako, da v raspršilko nalijemo 335 mililitrov morskih alg, zraven pa dolijemo okoli 4 litre vode in vse skupaj dobro premešamo. Ta način je poleg tega, da je najlažji za uporabo, prav tako tudi najbolj učinkovit, saj naj bi bila mešanica vode in morskih alg od 8 – krat do 20 – krat bolj učinkovita, ko jo poškropimo po rastlini, v primerjavi s tem, ko jo zmešamo v zemljo.

To mešanico pa lahko uporabimo v kombinaciji z drugimi, kakor so naprimer čaj iz komposta, ribjim gnojilom ali pa celo z melaso.

Zakaj na vrtu sploh uporabiti morske alge?

Na področju gnojenja rastlin z morskimi algami je bilo narejenih že nešteto raziskav in študij. Vse pa so prišle do bolj ali manj istih skrepov, zato smo jih tukaj zapisali nekaj:

  • Semena, ki jih namočimo v morske alge, dosti hitreje germinirajo, imajo večje korenine prav tako pa rastlina zraste v bolj stabilno rastlino, pri kateri je steblo ojačano. Namakanje semen v morske alge , koristi zlasti takrat ko rastlino presajamo. Saj rastlina s pomočjo morskih alg ne doživi presajevalnega ”stresa”.
  • Ko gnojimo z morskimi algami so plodovi grozdja bolj sladki.
  • Pridelek kumaric se poveča za 40 odstotkov z gnojilom iz morskih alg.
  • V študijah pa so opazili večji pridelek pri: sladki koruzi, papriki, paradižniku, jabolkah, jagodah in pa pomarančah.

Tukaj pa lahko tudi preverite, kako doma narediti čaj iz jajčnih lupin za pospešeno rast rastlin: KLIK

morske alge

Morda vam bo všeč tudi