sex free latina takes hard fucking and hot load.

Naprava, ki spremeni izpušne emisije v črnilo

0

Podjetje iz Indije je svetu predstavilo novo rešitev za pretvorbo onesnaževanega zraka v nekaj koristnega – črnilo za tiskalnik. Gre za napravo, imenovano Kaalilnk, ki se pritrdi na konec standardne avtomobilske izpušne cevi.

Kaalink filtrira in zajame ogljik, ki ni izgorel. Tehnične podrobnosti procesa so skrivnost, vendar uradniki laboratorijev imenovanih Gravinky Labs, povejo, da je njihov postopek večinoma mehanski in razmeroma enostaven.
Njihova naprava je namreč zasnovana kot pametna mešanica: elektronskih senzorjev, mehanskih pogonov in sistema za zbiranje. Na podlagi testov v laboratorijih, lahko Kaalink naprava zajame 93% oddanega onesnaževanega zraka iz standardnih motorjev z notranjim izgorevanjem. Filtriranje izpušnih emisij traja približno 45 minut za kanček črnila.

Ampak kako se zbrani ogljik spremeni v črnilo?

No, to je menda tudi skrivnost. Zajeti ogljik na se na drugem koncu procesa proizvede kot visoko kakovostno tiskarsko črnilo, ki se lahko proda tako na potrošniškem, kakor pa tudi na industrijskem trgu. Kaalink napravo lahko namesti vsak voznik sam. Ko bo kolekcija aparatur polna, bodo lahko tržili svoj produkt po celi Indiji. Sharma – ustanovitelj, je povedal, da vsaka enota navadno zbira izpušne emisije približno dva tedna z vožnjo po mestu, preden jo je potrebno zamenjati.

Kako so prišli do te ideje ter kako so izdelali Kaalink, si lahko ogledate v spodnjem videu.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=78KUfQX4pN4[/embedyt]

 

 

Morda vam bo všeč tudi