sex free latina takes hard fucking and hot load.

Norveška – največji tunel za ladje na svetu

Največji tunel, na vzhodni obali Norveške boste našli polotok Stad. Brez okoliških otokov okoli celine, je ta regija zelo dragocena za navigacijo ladij. V tem območju je vsako leto, kar 106 nevihtnih dnevov. Po nevihti pa tam še nekaj dni vladajo visoki in močni valovi. Da bi zgradili kanal in se izognili celini, kakor so naredili v Panami, pa je skoraj nemogoče – zaradi gorate pokrajine, ki se dviga 640 metov nad morsko gladino.

NAJVEČJI TUNEL, A NE NAJDALJŠI TUNEL NA SVETU

Med tem, ko se Slovenija še vedno ubada z železniškimi povezavami, ima Norveška čisto drug problem in tako je tudi predstavila pot pod polotokom. Tunel za ladje bo 1,6 kilometra dolg, 37 metrov visok in 26 metrov širok. Seveda pa to ne bo preprosto. Največji tunel jih bo stal kar 270 milijonov ameriških dolarjev, špekulirajo pa, da bo dokončan do leta 2023. Narejen bo iz 6,8 milijonov ton kamna, za osvetlitev pa bo poskrbela LED svetloba.

največji tunel

Čeprav ne bo najdaljši tunel na svetu, bo pa vsekakor največji tunel – po širini in globini.

Povedali so, da ta največji tunel ni nova ideja, saj so o tem razmišljali že v letu 1874. Prav tako pa so razmišljali tudi med drugo svetovno vojno, ko nemški okupator predlagal izgradnjo tunela, da bi zaščitil svoje ladje pred napadi, vendar se je vojna končala preden so idejo realizirali.

največji tunel slovenija

Največji tunel naj bi naredili z horizontalnim vrtanjem, kasneje pa bi z eksplozivom oblikovali streho tunela. Ko bi bila streha zgrajena, bi tako nadaljevali s kopanjem v globino 12 metrov nad morsko gladino. Vodja tega projekta, Norveška obalna administracija računa, da bo s konstrukcijo tunela začela v letu 2018.

Morda vam bo všeč tudi