sex free latina takes hard fucking and hot load.

Operacijski sistem Windows 10 – uporabne funkcije

Minilo je že več kot leto in pol od prihoda Windows 10. Če pogledamo skozi tehnološko evolucijo, se je Windows spremenil na bolje. Operacijski sistem Windows 10 nam je postregel s kar nekaj zanimivih in uporabnih funkcij.
Poznavanje nekaj od teh funkcij, ki jih ima Windows 10 nam lahko zelo olajša in izboljša celotno uporabniško izkušnjo. .

Mogoče že par od naštetih funkcij poznate, pa morda še vedno najdete kakšno, ki vam bo olajšala delo z računalnikom.

OPERACIJSKI SISTEM WINDOWS 10 IN FUNKCIJSKE NOVOSTI

 

1. SPREMENITE VELIKOST PLOŠČIC V MENIJU ALI PA JIH ODPNITE, ČE JIH NE POTREBUJETE

Jaz osebno obožujem ploščice v začetnem meniju zaradi tega, ker sem vedno informirana o tistih stvareh, ki me zanimajo – vreme, novice, posodobitve na različnih aplikacijah. Da boste lahko kar najbolje izkoristili te ploščice z novicami, jih lahko spremenite po velikosti, katere so vam bolj pomembne ali pa preprosto odstranite tiste, ki jih ne potrebujete.
Z desnim klikom izberete možnost SPREMENITE VELIKOST, in s tem lahko prilagodite velikost posamezna ploščice z določeno novico. Lahko pa izberete tudi možnost ODPNI, in jo tako odpnete iz vašega začetnega zaslona.

2. VEČ ODPRTIH OKEN NA ENEM ZASLONU

Operacijski sistem Windows 10 vam omogoča, da imate odprta dva okna vsak ob svoji strani. Samo pritisnite tipko WIN + levo ali desno puščico.
Če že govorimo v večopravilnosti, je tukaj še en zanimiv nasvet kako preprosto odpreti tiste programe, ki jih imate v opravilni vrstici – WIN + 1 (prvi program), WIN + 2 (drugi program) …

3. BLOKIRAJTE PREDLOGE IN REKLAME

Od vseh možnosti, kjer bi lahko Windows promoviral svoje izdelke, izbere ravno začetni meni. In če vam predlogi s strani Windows-a niso najbolj všeč, jih lahko preprosto blokirate.
Odpravite se v nastavitve in kliknite prilagoditev in z možnostjo izključeno preprečite, da vam bi Windows še kdaj pokazal svoje predloge za različne produkte.

 

4. POSNEMITE VAŠ ZASLON

V prejšnjih verzijah Windows-a ni bilo mogoče snemati ali pa posneti slike zaslona, brez dodatnega programa. Vse kar morate storiti je, da pritisnite tipki WIN + G. Odprlo se vam bo majhno okence z mnogo možnostim.

5. SLIKOVNA GESLA

Vsi poznamo pomanjkljivosti tradicionalnih gesel. Zdaj ima Windows opcijo, kjer se lahko v računalnik vpišete s pomočjo slikovnega gesla.

 

 

6. POIŠČI MOJO NAPRAVO

Vsi smo se že kdaj založili telefon in ga po sreči imeli tudi na tihem načinu. No, Windows zdaj ponuja možnost, iskanja vašega telefona s pomočjo njegove lokacije.

 

7. URE POSODOBITVE WINDOWS-A

V Windows so vključili odlično možnost. Zdaj si lahko namreč sami izbirate čas za posodobitev vašega računalnika.

 

 

8. BLOKIRANJE OBVESTIL

Windows nikoli ne spi in s tem tudi ne spijo obvestila. Pa naj gre za nadgradnjo Jave, ali pa novo elektronsko sporočilo. Če ste kot jaz in vas ta funkcija moti, jo lahko preprosto ugasnete.
Vse kar morate storiti je, da odprete Nastavitve > Sistem > Aplikacije in funkcije, ter poiščete predel kjer piše: Prejemajte obvestila od teh pošiljateljev.

 

9. VIRTUALNA NAMIZJA (VIRTUAL DESKTOP)

VD lahko pripomorejo k vaši produktivnosti. S to funkcijo si lahko ustvarite več namizij.
Bližnjice na tipkovnici:
Odpri VD – WIN + Tab
Novo namizje – WIN + CTRL + D
Zapri trenutno namizje – WIN + CTRL + F4
Brskaj med namizji – WIN + CRTL + leva ali desna tipka

Morda vam bo všeč tudi