sex free latina takes hard fucking and hot load.

Preverite – pivo in 7 razbitih mitov o njem

Vsi smo jih že kdaj slišali. Mite o pivu, namreč. Torej, v dobrobit obstoju piva, smo za vas razbili nekaj mitov na temo, ki se glasi – PIVO!

MIT #1: Najboljše pivo je tisto, ki je postreženo kolikor se da hladno
Dejstvo: Okus se najbolje razvije z nekaj toplote.

Vsi nekako sledimo ideji, da je pivo, ki je postreženo v ledeno hladnem kozarcu najboljše.

Ali je to res?
Svetovno znani varilec piva Dave Engbers, pa se s tem dejstvom nikakor ne strinja in pravi, da ledeno hladno pivo izgubi vso svojo aromo in, da je najboljše pivo tisto, ki ima temperatura med 4°C in 10°C.
Pivo, ki bo imelo priporočeno temperaturo bo posledično razvilo vso svojo aromo, med tem, ko bo tisto ledeno le onemogočilo brbončicam zmožnost okušanja.

pivo

MIT #2: Ustekleničeno pivo je boljše od tistega v pločevinki
Dejstvo: Nič ne ohrani boljše svežine, kakor pločevinka.

Obstajata dve največji skrbi glede shranjevanja piva – kisik in svetloba. Profesor iz kalifornijske univerze je povedal, da s časom lahko pod zamašek pride kisik in tako uniči celoten okus piva. Prav tako pa je tukaj še drugi dejavnik in ta je namreč svetloba, ki lahko skozi steklenico dejansko vpliva na sam okus.
Pravi pa tudi, da so najslabše steklenice, tiste, ki so prozorne… kakor tista od vsem znanega proizvajalca piva – Corona.
Pa imate še vedno pomisleke glede pločevinke? No, potem je pa najbolje, da se poslužujete točenega piva, ki pa je tako ali tako najboljše.

MIT #3: Točeno pivo je boljše od ustekleničenega.
Dejstvo: Vse je odvisno od posamezne gostilne.

Če gostilna zares dobro skrbi za točilni boste tako posledično tudi vi prejeli najboljše točeno pivo. Če pa ta oskrba ni dovolj dobra pa lahko zraven seveda pridejo različne neželene bakterije.
Točilni aparat vsekakor ni sterilen in se okoli njega ponavadi gibljejo različne bakterije – pediococcus in lactobacillus, ki proizvedeta diacetil. Zaradi tega pa ima pivo okus po maslu.

Kaj smo se naučili? Naučili smo se točno to, da če boste skeptični glede higiene gostilne, preprosto naročite ustekleničeno pivo. S tem se boste izognili skupini bakterij, ki obožujejo pivo.

MIT #4: Vino je najbolj zdrava alkoholna pijača.
Dejstvo: Vino ni nič bolj zdravo od piva.

Veliko ljudi pozna vse pozitivne učinke vina na zdravje. Ne vedo pa, kaj je tisto, kar je zares zdravilnega v vinu – polifenol ali pa resveratrol, ki je učinkovit antioksidant in kar sedemdesetkrat močnejši kot vitamin C.

V bistvu pa v primerjavi vina s pivom… Pivo vsebuje iste količine resveratola kakor vino.

MIT #5: Pivo = pivski trebuh
Dejstvo: Zmerno pitje piva ne predstavlja nobene resne grožnje vašemu trebuhu

Nekako so vsi, ki so kadarkoli izgovorili besedno zvezo – pivski trebuh, pomislili na pivo. Dejstvo pa je takšno, da je v bistvu preveč zaužitih kalorij s pivom enako tistim kalorijam, ki jih zaužijemo kako drugače.

MIT #6: Pivo je najboljše, če ga pijemo iz steklenice.
Dejstvo: Pivo je v bistvu boljše v kozarcu.

Da dobimo kar največ arome, je priporočljivo pivo natočiti v kozarec. S tem dejansko lahko zares okusimo aromo in jo zavonjamo. Poleg tega pa, kdo zares želi vonjati aluminijasto pločevinko med pitjem piva?

MIT #7: Pivo uničuje možganske celice.
Dejstvo: V pravilnih količinah vsekakor ni škodljivo, poleg tega…

Res je, da lahko pivo v prevelikih količinah vpliva na možganske celice in njihovo sposobnost prejemanja in pošiljanja informacij, ki posledično vplivajo na kognitivne zmožnosti. Znanstveniki pa so v raziskavah dokazali, da lahko pivo, v pravilnih količinah, izboljša kognitivne funkcije.

pivo

 

 

Morda vam bo všeč tudi