sex free latina takes hard fucking and hot load.

Pivo proti kavi: katera od teh dveh pijač bolje vpliva na možgane?

Do zdaj že vsi vemo, da lahko določena pijača poveča delovanje naših možganov. In tako lahko dejansko spremenjeno stanje zavesti vpliva na naša dejanja zelo pozitivno, včasih pa negativno. Torej pivo proti kavi, kje je razlika in kako lahko vplivata na naše mišljenje in našo produktivnost.

PIVO PROTI KAVI

Nekateri privrženci kave lahko začutijo njene učinke že po prvih požirkih. Nekateri pa potrebujejo kavo, da sploh lahko začnejo svoj dan. Vsi vemo, da ima kava v sebi kofein, vendar ne vemo pa kako kava dejansko vpliva na naše razpoloženje in produktivnost.

Enako pa velja za pivopivce, ki od časa do časa zares uživajo ob kozarcu piva, saj jih sprosti, izboljša razpoloženje in odpravi kakšno težavo iz njihovih ramen vsaj za trenutek.

Torej ko pride do piva in kave, kaj je bolje za možgane?

Kaj se zgodi z možgani pri pitju piva?

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste se po nekaj požirkih piva počutili bolje in bolj zgovorne? Razlog zato je, da alkohol vpliva na možgansko skorjo. Ima ključno vlogo pri sprejemanju informacij o naših občutkih, obdelovanju misli, govoru in zavesti.

Alkohol v stiku z možgansko skorjo povzroči občutek neosredotočenosti, po drugi strani pa osvobodi možgane pred različnimi predsodki in spodbudi k razmišljanju ‘izven škatle’.

  • POZITIVNI UČINKI PIVA

Pivo lahko v pravi količini, ki se lahko razlikuje od človeka do človeka, vpliva na razpoloženje in sproščenost ter spodbudi možgane k ustvarjanju globljih povezav med stvarmi. Pri ustvarjanju globljih povezav pa lahko kaj kmalu nastanejo dobre ideje, če smo le malo dovzetni za njih.

  • NEGATIVNI UČINKI PIVA

Nekaj piv pa bo povzročilo občutek neosredotočenosti in slabše delovanje spomina.

pivo proti kavi

Kaj se zgodi z možgani, ko pijemo kavo?

Kofein je blago poživilo, ki stimulativno vpliva na centralni živčni sistem. Skodelica kave ali pa dve na dan imata spodbujevalni učinek na naš organizem, povzroča jasnejši in hitrejši tok misli, zmanjšuje utrujenost in povečuje budnost.

Kako deluje kofein?

V naših možganih nastaja koencim, imenovan adenozin, ki je odgovoren za zunajceličen prenos energije. Pogosto možagni zamešajo adenozin in kofein, saj učinkujeta na istih mestih v telesu. Tako se kofein združi z receptorejem adenozina in namesto, da bi upočasnil celično delovanje, ga pohitri. Adenozin namreč odpre krvne žile in omogoča vnos kisika medtem ko pa jih kofein ravno zapira. Ravno iz tega razloga lahko nekateri ljudje občutijo močnejše glavobole po spiti skodelici kave.

  • POZITIVNI UČINKI KAVE

Kava povečuje budnost in daje več energije za vsakodnevna opravila.

  • NEGATIVNI UČINKI KAVE

Preveč popite kave povzroči nespečnost, ampak če ste človek, ki išče nove ideje potem to sploh ni slaba stvar?

pivo proti kavi

Morda vam bo všeč tudi