sex free latina takes hard fucking and hot load.

Popoln vodič: kateri sušilni stroj kupiti v letu 2020?

Ljudje ravno ne sanjarimo o novem sušilnem stroju in pralnem stroju, ker če pogledamo iz vidika koliko časa nam to vzame…

Komu se sploh ljubi ukvarjati s pranjem in sušenjem oblačil? Oblačila se operejo, posušijo in zložijo v omaro – in kmalu, kakor da bi mignil – to znova počnemo. Zato je zelo dobro, če si olajšamo naše delo in kupimo sušilni stroj ter seveda tudi dober pralni stroj. V tem prispevku se bomo zares razčlenili dve glavni vprašanji, ko pride do nakupa novega sušilnega stroja in to sta: Kateri sušilni stroj kupiti in kako se lotiti nakupa sušilnega stroja?

Kateri sušilni stroj kupiti in kako se lotiti nakupa sušilnega stroja?

Če niste prepričani v katero smer bi se obrnili, je ta članek kateri sušilni stroj kupiti v letu 2020 pravšnji za vas. Zakaj? V tem članku bom predstavila kakšne možnosti sploh poznamo, ko pride do kupovanja sušilnega stroja in po katerih sušilnih strojih so ljudje v zadnjem času najpogosteje posegli.

Ker sem želela podati čimbolj natančne informacije sem za odgovore prosila trgovino (Aliansa.si), da mi poda podatke o tem, kateri sušilni stroji se v tem trenutku – ko je sezona za nakup sušilnega stroja, najbolje prodajajo.

Sama sem takšna, da rada igram varno igro pri tem, ko pride od vlaganja denarja in zato najraje preučim vse forume, preberem vsako mnenje, ki obstaja tam zunaj… Samo, da se prepričam, da bom kupila zares kvalitetno stvar.

In kdo bi lahko bil bolj popoln za takšno nalogo, kot nekdo ki vsak svoj nakup opravi premišljeno in predvsem neimpulzivno?  ?

Najprej razčlenimo, katere vrste sušilnih strojev sploh obstajajo, da se boste kasneje lažje odločili kateri sušilni stroj sploh kupiti.


Na kaj biti pozoren pri kupovanju sušilnega stroja?

Vrste sušilni strojev

Med tri glavne vrste sušilnih strojev prištevamo: odzračevalne sušilne stroje, kondenzorske sušilne stroje in sušilne stroje s toplotno črpalko.

Odzračevalni sušilni stroj

Odzračevalni sušilni stroji pridejo z dolgo, gibljivo cevjo, ki se na enem koncu poveže na sušilni stroj, in na drugi strani pa na luknjo, od kjer sušilni stroj odvaja vso paro iz sušilnega prostora.

In ker odzračevalni sušilni stroji odstranjujejo vodo in vso vlago po tej cevi, ga moramo postaviti blizu zunanje stene ali okna, zato da se lahko vlaga in voda oddvajata iz hiše.

Kondenzatorski sušilni stroj

Kondenzatorski sušilni stroj pa za razliko od odzračevalnega sušilnega stroja pobira vso vlago ven iz vaših oblačil in jo hrani v rezervarjo ali pa posodi, ki je nameščena v samem sušilnem stroju. Ko se ta posoda napolni pa jo preprosto izpraznite. Večina izmed novih sušilnih strojev pa vas bodo o polnosti posode tudi opozorili.

Ker je kondenzatorski sušilni stroj toliko bolj priročen, je zaradi tega tudi bolj priljubljen med ljudmi, saj ga lahko praktično postavijo zares kamorkoli.

Sušilni stroj s toplotno črpalko

Kupiti sušilni stroj s toplotno črpalko je vsekakor dražji podvig, vendar cenejši na dolgi rok če pogledamo iz vidika, da poraba električne energije bistveno manjša. Ta vrsta sušilnih strojev segreje zrak, ki ga potegne iz oblačil ter ga nato ohladi tako, da se kondenzira nazaj v vodo.

Še druge stvari, na katere moramo biti pozorni pri nakupu pralnega stroja

Senzorska tehnologija

Sušilni stroji so vedno billi naslovljeni, kot največji porabniki energije, ki jih lahko kupimo. Zato se proizvajalci trudijo k razvoju najboljših senzorjev, ki lahko prepoznajo, kdaj je perilo suho in tako prekinejo s sušenjem – kar vam prihrani čas in pa seveda denar. Takšni stroji z napredno senzorsko tehnologijo znajo biti včasih na dražji strani, samo se še vedno splača na dolgi rok.

Možnost izbiranja programov pri sušenju s sušilnim strojem

Z veliko vrstami sušilnih strojev je na splošno zelo lahko opravljati. Splošni sušilni stroji imajo vsaj dve ali tri nastavitve toplote, eno za bombaž, eno za sintetiko ter eno za občutljivo perilo. Tisti sušilni stroji s senzorjem pa imajo po navadi več programov, s katerimi lahko obvladujete samo dolžino cikla sušenja.

Velikokrat boste med programi našli nazive: suho za likanje, volna, proti mečkanju,…

Ali je velikost bobna pri sušilnemu stroju pomembna?

Sušilniki z veliko kapacitete so po navadi tudi bolj energijsko učinkoviti, saj se oblačila hitreje posušijo, kakor v tistih manjših in bolj kopaktnih sušilnih strojih.

Najbolj splošne kapacitete samostoječih pralni strojev so od 7kg-9kg. Sama vam svetujem, da če živite v večjem gospodinjstvu, raje posezite po tistemu s kapaciteto 9 kilogramov.


Ali je še kaj kar moram vedeti pred nakupom sušilnega stroja?

✔ Filter za vodo – preverite, če se filter za vodo lahko z lahkoto odstrani in, da je posoda za vodo na dosegljivem položaju.

✔ Otroška zaščita – je zelo uporabna, če si ne želite, da bi vaš otrok upravljal z različnimi nastavitvemi.

✔ Zaslon z odštevalnikom – nekateri izmed modelov imajo na voljo tudi zaslon na katerem se izpiše preostal čas, da bodo oblačila suha.

✔ Zakasnjen vklop – tako boste lahko vedno pričeli s sušenjem, ko vam bo to najbolj pasalo.

✔ Opozorilne lučke – uporabne opozorilne lučke vas bodo opozorile, kdaj izprazniti posodo za vodo ali pa kdaj očistiti filter.

✔ Glasovna opozorila – vas bodo opozorila na to, kdaj je cikel sušenja zaključen.

✔ Osvetljen boben – luč v bobnu se posveti, ko odprete sušilni stroj in tako lažje najdete tisti drugi par nogavice…

✔ Funkcija proti mečkanju oblačil – funkcija pri kateri se boben na koncu cikla sušenja še vedno obrača in s tem prepreči mečkanje vaših oblačil


Najbolje prodajani sušilni stroji v letu 2019

Po pogovoru s trgovino, ki med drugimi prodaja tudi sušilne stroje, Aliansa.si – sem prišla do nekaj različnih sušilnih strojev, ki se naj bi pri njih v tem trenutku najbolje prodajali in sicer, to so:

Sušilni stroji za nezahtevne uporabnike:

  • Gorenje sušilni stroj, model: DP7B
  • Gorenje sušilni stroj, moder: DU7111PA

Sušilni stroji s toplotno črpalko, ki se v tem trenutku najbolje prodajajo:

  • Gorenje sušilni stroj, model DE72/G

Sušilni stroj za zahtevnejše uporabnike:

  • Gorenje sušilni stroj, model: DA83IL/I
  • Beko sušilni stroj, model: DH8444RXM

Sušilni stroj za tiste najzahtevnejše:

  • Bosch sušilni stroj, model: WTW87463BY
Morda vam bo všeč tudi