sex free latina takes hard fucking and hot load.

Slastna bageta ovita v slanino

Če bi morali sestaviti seznam najbolj priljubljenih jedi, bi na tem seznamu v eni točki verjetno stal sendvič. Bageta, sir in salama – sliši se mamljivo? Ali pa seveda s kakšnim drugim nadevom. Čudovito aromatično hrustljava skorja in mehko v sredini, obarvano z neverjetnimi okusi, ki jih prinese nadev. Zdaj pa v to sliko dodajmo še eno čudovito samostojno jed – slanino. Predstavljamo vam…

Slastna bageta ovita v slanino

Mislite, da ni mogoče? Hm… pomislite še enkrat 😉

Preverite, kako smo to storili mi.

Napotki in sestavine za slastno baguetto ovito v slanino:

Sestavine:

  • 1 bageta,
  • 300 g hamburške slanine ali pečene slanine,
  • 200 g mocarela sira
  • 100 g ribanega (poljubnega) sira,
  • 1 paradižnik,
  • *začimbe.

Napotki za pripravo:

Baguetto po sredini prerežite, kakor na je prikazano na videu. Pozorni bodite, da jo ne prerežete popolnoma in, da bo baguetta še vedno v enem kosu.

Nato na z žlico, spodnji del sredice izdolbite, da bo kasneje več prostora za nadev. Nato po celotni dolžini štruce posujte ribani sir. Na riban sir nato položite na rezine narezan paradižnik, dodate pa lahko tudi papriko, feferone ali pa kakšno zelenjavo po vašem okusu. Za zelenjavo zdaj pride sestavni del tega čudovitega sendviča – slanina! Nekaj rezin slanine položite po celotni dolžini sendviča, ostalo pa pustite za kasneje. Ko končate s slanino lahko pričnete z polaganjem rezin mocarele. Mocarela je za ta sendvič čudovita izbira, saj se v pečici lepo raztopi. Za še boljši okus pa lahko poljubno potresete mocarelo z nekaj začimbami – mi smo v tem primeru dodali kajenski poper, saj je kasneje celoten sendvič izpadel dosti bolj aromatičen in okusen. Prav tako pa smo mocarelo potresli z začimbo imenovano žafran, za dodan sladkast okus.

Zdaj pa lahko ta sendvič spremenimo v slastno bageto ovito v slanino…

Na ravno podlago začnite s polaganjem slanine, polagajte pa jo eno pod drugo. Nato bageto postavite navpično na sredino in jo iz leve in desne ovijte s slanino. (Če bodo rezine odstopale, si lahko pomagate z zobotrebci tako, da jih zapičite na stičišče leve in desne strani slanine. Pozorni pa bodite le, da jih boste odstranili pred zaužitju).

Pečico segrejte na 180°C, pecite 45 minut in slastna bageta ovita v slanino, bo nared.

Ena bageta ovita v slanino, bi naj zadostovala za dva srednje lačna človeka, čas priprave pa je približno 60 minut. Torej 15 minut za nadev in 45 minut za pečenje. Veliko kulinaričnih užitkov, vam želi lemon.si.