sex free latina takes hard fucking and hot load.

LED, OLED in najnovejši QLED: Kateri je najboljši?

0

Kakšna je Samsung-ova nova QLED TV tehnologija in kako se lahko QLED primerja z OLED-om. Napisali smo vse, kar potrebujete vedeti v zvezi z QLED-om in njegovim prednostim in katera je najboljša izbira za vas, QLED oziroma OLED.

Kaj je QLED?

QLED je okrajšano ime za Quantum Dot Light Emitting Diodes. QLED je mešanica dveh drugih televizijskih tehnologij. Če jih poimenujemo, OLED in tehnologijo kvantnih pik.

KAJ JE SPLOH OLED?

OLED je še ena kratica, za katero stoji malo manj privlačno ime in to je, organsko svetleče diode. OLED televizije so na tržišču zdaj že kar nekaj časa, ampak so generalno gledano, kar velik zalogaj za povprečnega potrošnika in ponujajo kar nekaj več prednosti kakor tipični LED LCD zaslon.

OLED televizorji dejansko s sabo prinašajo lepšo sliko in ji dajejo bolj natančen kontrast zaradi tega, ker se individualno osvetljujejo in deaktivirajo vsak piksel posebej. To pomeni, da so črnine zares črne in ne nekakšna mešanica med sivimi odtenki, katero ponavadi dobimo z nekoliko cenejšimi televizorji. Poleg vsega tega, gledalec na tem zaslonu  dobi dosti bolj širok spekter kotov in pa hitrejše osveževanje, v primerjavi z LCD televizijami.

Kakorkoli že ima OLED svojo ključno slabost in to je, potencialni maksimum svetlosti. OLED zasloni so po navadi temnejši kakor standardni LED televizorji, čeprav se nam lahko nekako odkupijo s prednostjo izboljšanega kontrasta.

DOBRO, KAJ PA KVANTNE PIKE?

Tehnologija kvantnih pik je na tržišču že v bistvu nekaj desetletij.
Da preskočimo vse nesmisle, Quantum Dot televizorji ponujajo bolj žive barve kakor LED ali LCD zasloni, ki imajo osvetlitev od zadaj. Zahvaljujoč super drobnim nano kristalom, ki so dosti bolj tanki od povprečnega človeškega lasu. Ti nanokristali so nameščeni pred glavno osvetlitvijo zaslona in dodajajo barvo sliki.

KAKO STA SE OLED IN TEHNOLOGIJA KVANTNIH PIK POVEZALE V QLED?

Samsung-ovi QLED zasloni bodo združevali prednosti OLED tehnologije s tehnologijo kvantnih pik in bodo tako ustvarjali sliko, ki je svetla, z natančnimi barvami in s kontrastom na zaslonu.

QLED, OLED, KVANTNE PIKE: kaj so prednosti?

QLED televizorji dejansko ponujajo kar nekaj več prednosti kakor OLED zasloni. V primerjavo QLED proizvede dosti svetlejše slike, med 1500 in 2000 svetlobnih niti, med tem ko OLED televizor proizvede maksimalno 1000 svetlobnih niti.

Zelo velika verjetnost je, da bodo QLED televizorji mogoče celo cenejši od OLED televizorjev. To pa je zaradi lažje masovne produkcije in nižjih skupnih stroškov.

Morda vam bo všeč tudi