sex free latina takes hard fucking and hot load.

Ali veste zakaj vaše sobne rastline tolikokrat ovenijo?

Ali se vam zdi, da vse sobne rastline, ki jih prinesete v vaš dom ovenijo? Ta nesreča je pri ljudeh, ki imajo radi sobne rastline, zelo pogosta. Torej, s čim pripomorete k temu, da vaše sobne rastline ovenijo in kako lahko to preprečite?

sobne rastline ovenijo

Kaj stoji za tem, da sobne rastline ovenijo?

Prekomerno zalivanje

Prekomerno zalivanje je eden izmed največjih krivcev, da vaše sobne rastline ovenijo. Prekomerno zalivanje sobnih rastlin vodi do gnitja korenin, kar pa posledično pripelje do zadušitve same rastline. V zemlji pa zaradi tega pride tudi do okužbe z glivicami. Znaki za prekomerno zalivanje pa se velikokrat odražajo v rumenenju listov rastnine.

Nasvet: Preden zalijete rastlino, vedno počakajte tako dolgo, da bo povrhnjica zemlje suha.

Preverite tudi druge razloge zakaj listi na vaši rastlini rumenijo. →
https://www.explicit.si/rumeni-listi-na-rastlini/

Slabo odvajanje vode iz lončka

To, da cvetlični lonček nima dovolj velikih lukenj oziroma, da sploh nima lukenj na dnu lončka, je lahko usodno za vašo sobno rastlino, saj se bo vsa odvečna voda zadrževala v lončku. Zaradi nezmožnosti odvajanja vode iz lončka pa bodo tako začele gniti korenine in pa s tem posledično tudi vaša sobna rastlina.

Preveč ali premalo – česa?

Izpostavljenost ali premajhna izpostavljenost svetlobi je poleg prekomernega zalivanja eden izmed največjih krivcev, da vaše sobne rastline ovenijo. Seveda je to čisto odvisno od tega koliko sončne svetlobe določena rastlina sploh potrebuje.

Preverite tudi koliko svetlobe potrebuje vaša sobna rastlina. → https://www.explicit.si/sobne-rastline/

Gnojenje sobnih rastlin

Pomanjkanje gnojila, lahko tudi vodi do tega, da vaše sobne rastline ovenijo. Gnojenje je za sobne rastline bistvenega pomena, saj nimajo nobenega drugega vira gnojila in posledično hranil, glede na to, da so posajene v cvetličnem lončku.

Škodljivci na sobnih rastlinah

Ne glede na to, da se naše sobne rastline nahjajo v hiši pa lahko do njih pridejo različni škodljivci od uši pa vse do pršic.

Nasvet: Pred nakupom sobne rastline je vedno dobro preveriti, če se na njej nahajajo škodljivci, saj lahko z rastlino, ki je že okužena, okužite tudi vse ostale zdrave rastline.

Ali za sajenje sobnih rastlin uporabljate že uporabljeno prst?

Vse hranilne snovi, ki se nahajajo v prsti se čez nekaj časa, zaradi zalivanja, izperejo iz prsti. Zato je za presajanje rastlin vedno priporočljivo, da uporabite novo, še neuporabljeno prst.sobne rastline ovenijo

Kaj pa voda, ki jo uporabljate za zalivanje rastlin?

Mogoče je to, da za zalivanje uporabljate vodo iz pipe, narobe. Voda iz pipe je namreč velikokrat zelo trda in alkalna, poleg tega pa je vsebnost soli zelo visoka. Sol pa ob akumulaciji v prst povzroča, da se bodo listi vaših sobnih rastlin, pričeli uvijati, prav tako pa se bo hitrost rasti zmanjšala.

Slab pretok zraka in pomanjkanje vlažnosti

Slab pretok zraka je že eden izmed glavnih krivcev zakaj veše sobne rastline ovenijo. Takšne suhe pogoje imajo najraje škodljivci prav tako pa tudi glivične okužbe.

Če vaše sobne rastline pogosto ovenijo je morda to tudi zaradi tega, ker v prostoru primanjkuje vlažnosti. Prav tako pa je za sobne rastline bistvenega pomena, da prostor večkrat prezračite.

Prst na listih sobne rastline

Akumulacija prahu in prsti na listih rastline, lahko za rastlino pomeni, da ne bo dobila dovolj svetlobe, saj jo bosta prah in prst zastirala. Zato je ob brisanju prahu iz polic zelo pomembno, da prah pobrišete tudi iz vaših sobnih rastlin.

Previsoka izpostvaljenost vročini

Ko so rastline poleti izpostavljene visokim temperaturam in pa direktni sončni svetlobi, jim lahko to zelo škodi. Prav tako pa je za ohranjanje zdravih sobnih rastlin zelo pomembno, da niso izpostvaljene klimatski napravi ali pa ventilatorju.

sobne rastline ovenijo

 

Morda vam bo všeč tudi