sex free latina takes hard fucking and hot load.

Čas je za vrtičkanje! – 10 trikov za vsak vrt

V članku spodaj smo zapisali 10 zabavnih in pametnih idej za zelenjavni vrt. Letos bo vaš vrt s temi triki bolj organiziran, delo pa bo bolj zabavno.

vrtičkanje

SADIKE IZ JAJČNE LUPINE

Ne zavrzite jajčnih lupin! Privarčujte jih in v njih naredite sadike. Jajčne lupine, zemlji namreč dodajajo kalcij in jo tako obogatijo.

 

UPORABITE STEKLENICO OD VINA IN ZALIVAJTE VAŠE ROŽE TUDI TAKRAT, KO VAS NI DOMA

Napolnite prazno steklenico z vodo in jo na glavo obrnjeno, potisnite v zemljo. Na zelo vroč dan, bo voda počasi pronicala skozi zemljo in jo vlažila.

 

POD LONČEK ZA ROŽE, POSTAVITE FILTER ZA KAVO

Vam je to znano? Zalivate rože in voda takoj skozi prst steče naravnost na dno lončka. Zdaj lahko rešite to težavo. Preden posadite rožo, na dno lončka postavite kavni filter. Voda bo še vedno lahko odtekla, vendar bo dopustila prsti, da se navlaži.

 

ZA BOLJ SLADKE PARADIŽNIKE ZEMLJO ‘POPOPRAJTE’ S SODO BIKARBONO

Nič ni boljšega, kot domač paradižnik – saj, je tisti trgovinski zadnja leta prav zares voden. Sodo bikarbono potresite okoli rastline. Še bolje pa je, da eno žlico sode bikarbone raztopite v treh litrih vode. Z raztopino zalijete okoli paradižnika. Pazite samo, da ne boste polivali raztopine po rastlini – s tem, boste pripomogli, da prst ne bo več tako kisla in bo zaradi tega posledično vaš paradižnik bolj sladek.
*Ta postopek prvič opravite takrat, ko so sadike paradižnika v premeru 2 centimetrov in drugič, ko je paradižnik že pol svoje končne višine.

 

Z MISLIJO NA ZAJEDAVCE IN ŠKODLJIVCE

Zraven zelenjave na vrtu, je pametno posaditi nekaj rož, ki smrdijo zajedavcem in škodljivcem.

KATERE ROŽE NASADIMO NA VRTU?

  • BORAGA, DETELJA, SIVKA, ŽAMETNICA (bolj poznana, kot Tagetes) …

 

SADIKE IN OLUPKI OD CITROSOV, ZAKAJ PA NE?

Ste vedeli, da lahko poleg jajčne lupine, uporabite tudi uporabljene limonske olupke? Poleg tega, da sadikam, dajejo kompost, dajejo tudi veliko hranilnih snovi v prst, ko jih posadimo na vrt.

 

IZ VRTA PREŽENITE VSE HIŠNE LJUBLJENČKE IN DRUGE ŽIVALI

V zemljo zapičite plastične vilice in preženite vsa potencialna bitja, ki vam bi lahko uničila vrt.

 

PRELUKNJANO PLASTENKO Z VODO POSADITE

NA VRT ZRAVEN POLJUBNE RASTLINE

Če se vaše rastline na pekočem soncu zelo hitro posušijo, zraven njih pod zemljo posadite preluknjano plastenko z vodo. Enostavna pot, da bodo vaše rastline navlažene vse do korenin.

 

OKOLI RASTLIN NA VRTU POTROSITE JAJČNE LUPINE

Te lupine so pa res uporabne. Mar ne? Zaradi te pregrade se bodo zdaj polži, kar prostovoljno odpravili iz vašega vrtu. Ker pa imajo jajčne lupine veliko kalcija, bodo še posebej papriki in paradižniku dale ogromno hranilnih snovi za rastje. Paprika in paradižnik namreč pogosto ne zrasteta kakor bi mogla, zaradi pomanjkanja kalcija.

 

POSADITE MLADO ČEBULO IZ… MLADE ČEBULE

Semena? Ja seveda, kdo bi toliko časa čakal na solato z mlado čebulo? Kupite mlado čebulo v trgovini in iz nje naredite, še enkrat več mlade čebule. Odrežite spodnje dele s koreninami in jih pustite, da se posušijo. Nato jih posadite in v nekaj dnevih bodo začeli z rastjo.

vrtičkanje

 

Morda vam bo všeč tudi