sex free latina takes hard fucking and hot load.

Sobne rastline, ki uspevajo v različnih svetlobnih pogojih

Si želite notranjih rastlin, pa nikoli niste zares prepričani, ali bo želeni rastlini ustrezala direktna svetloba ali pa senca? Zato smo vam pripravili seznam in razvrstili sobne rastline glede na njihove potrebe po svetlobi. Če pa rastline še vedno ne bodo uspevale in so njihovi listi rumeni preverite zakaj

Svetlobo vedno uporabite za vodilo, ko se sprašujete kam postaviti sobne rastline da bodo uspevale

Če sobne rastline ne bodo imele pravilne svetlobe, jim ne bo nič drugega pomagalo pri cvetenju in pa na sploh pri njihovem obstoju. Zato, pri izbiri notranjih rastlin zmeraj pomislite na to, koliko svetlobe ji lahko dejansko ponudite.

V vsako kategorijo smo razvrstili sobne rastline po njihovi potrebi svetlobi za odlično uspevanje.

Sobne rastline, ki obožujejo manj svetlobe

Vse rastline potrebujejo vsaj malo svetlobe, da lahko pravilno rastejo. Besedno zvezo malo svetlobe lahko uporabimo za tisto svetlobo pri kateri bi lahko cel dan brali časopis. Lokacija pa je najbolj primerna na severni strani prostora.

  • Aglaonema, Zlati potos, Dracena, Zamija, Taščin jezik, Spatifil, Filodendron, Aspidistria.

Ta seznam je tako kratek iz razloga, da je za zelo malo rastlin dejansko potrjeno, da uspevajo pri slabi svetlobi.

 

Rastline, ki obožujejo umetno svetlobo

Če lokacija, kjer si želite postaviti rastlino sploh nima vira naravne svetlobe, je še vedno možno, da tja postavite rastline, ki so navedene na zgornjem seznamu.

Navadne in halogenske žarnice namreč proizvajajo svetlobo v napačnem delu barvnega spektra in niso primerne kot nadomestek za naravno svetlobo.

Fluorescentna žarnica pa je dejansko najbolj primerna za vzgajanje rastlin, ki so navedene zgoraj. Zato so rastline iz zgornjega seznama med drugimi primerne tudi za pisarne.

 

Rastline, ki obožujejo indirektno svetlobo

Za takšne rastline je najbolj primerna lokacija, ob oknu. Pozorni morate biti le na to, da rastline ne boste postavili več metrov stran od okna in, da bo tako dobila še vedno dovolj svetlobe. Rastline navedene na prvem seznamu pa bodo prav tako uspevale na indirektni svetlobi.

  • Palma areka, Raphis, Zlati potos, Afriška vijolica, Falenopsis orhideja, Navadni bršljan, Šeflera, Gumovec, Monstera, Cikas palma, Poprovka, Kalateja, Bromelija, Difenbahija, Flamingovec, Alokazija, Maranta…

 

Rastline, ki imajo rade rahlo sončno svetlobo

To so rastline, ki uspevajo na lokaciji, kjer dobijo direktne sončne svetlobe od 2 do 4 ure na dan, vendar nič več kot to.

  • Šlumbergera, Benjamin, Sobna smreka, Dracena, Krasula, Sprengerjev beluš, Juka, Navadna voščenka, Caladium, Alokazija, Aloe vera, Oslovska glava, Kroton…

 

Sobne rastline, ki obožujejo direktno sončno svetlobo

V skoraj vseh domovih se najdejo tudi prostori, ki imajo direktno sončno svetlobo. To so prostori, ki so na južni ali pa vzhodni strani. Rastline, ki smo jih našteli zgoraj vsekakor ne smemo nikoli postavljati na direktno sončno svetlobo.

  • Drevesa s citrusi, Coleus, Kristavec, Mleček, Krvomočnica, Begonija, Hibiskus, Kalanhoja, Lamerejev pahipodij, Mandevilla, Zebrasta tradeskancija…

 

 

Morda vam bo všeč tudi