sex free latina takes hard fucking and hot load.

Magični čaj iz jajčnih lupin za rast rastlin, ki dokazano deluje!

Vzorec čaja iz jajčnih lupin so s pomočjo laboratorijske preiskave preverili, če zares deluje. Kakor že veste, so jajčne lupine na vrtu uporabne za mnogo stvari, pa naj služijo kot zaščita proti polžem ali pa, kot pospeševalec rasti rastlin. V tem članku vam predstavljamo raziskavo o tem, kako deluje čaj iz jajčnih lupin za rast rastlin.

čaj iz jajčnih lupin

Zakaj čaj iz jajčnih lupin?

Hranilna vrednost jajčne lupine

Jajčne lupine zavržemo, z mislijo, da jih ne potrebujemo več. Vendar pa nam lahko še kako pridejo prav, če se le zavedamo, kaj dejansko vsebujejo. Sodeč po raziskavi, ki jo je objavila Univerza na Floridi, jajčne lupine vsebujejo potrebne hranilne vrednosti, ki so več kot potrebne za zdravo rast rastlin. Bolj natančno te hranilne vrednosti sestavljajo naslednje hranilne snovi: fosfor, magnezij, kalij, kalcij in iz manjše sledi cinka, mangana, železa in bakra.

Drobljene jajčne lupine za rastline

Ena izmed možnosti, kako lahko uporabimo jajčne lupine za rastline je seveda ta, da jajčne lupine posujemo direktno na zemljo okoli rastline. Po besedah Charles C. Mitchell-a, so fino drobljene jajčne lupine hitreje razgradljive, poleg tega pa so tudi bolj učinkovit vir kalcija in drugih hranljivih elementov, kakor pa jajčne lupine, ki jih zdrobimo med dlanmi. čaj iz jajčnih lupin

Zakaj uporabiti čaj iz jajčnih lupin?

Dosti boljši način, kako uporabiti jajčne lupine za izboljšano rast rastlin pa je, da iz njih pripravimo čaj. Čaj iz jajčnih lupin je za pripravo zelo hiter, predvsem pa ga lahko uporabimo kot organski pristop, če si želimo doseči maksimalen učinek rasti.

Raziskava

Jeff Gillman, profesor, ki je leta poučeval na Univerzi za holtikulturo v Minessoti, v svoji knjigi Resnice o domačih pripravkih za boljšo rast rastlin, piše o poskusu. Hotel je ugotoviti, kaj se bo zgodilo, če bo jajčne lupine ene jajce vrel v vodi. Lupine, ki jih je prevrel v vodi, je nato 24 ur namakal v tej vodi. Vzorec te vode je kasneje poslal v laboratorij, rezultati pa so bili neverjetni. V majhnih količinah so se povečali magnezij, fosfor in pa natrij, medtem pa se je koncentracija kalcija in kalija občutno zvečala.čaj iz jajčnih lupin

Kako deluje čaj iz jajčnih lupin?

Čaj iz jajčnih lupin deluje kakor dober dodatek kalcija in kalija, k zemlji. Prav tako pa rahlo pripomore k dvigu pH zemlje, kar pa je zelo dobro če je zemlja rahlo kisla ali pa ima nevtralen pH.

Kalcij je zares pomemben za razvoj korenin, kar pa seveda posledično vpliva tudi na samo kvaliteto vrtnine. Dodatek kalcija k zemlji pa namreč tudi pripomore pri odganjanju različnih bolezni in obvaruje rastline pri visokih temperaturah.

Kalij je poleg dušika, druga najpomembnejša hranilna vrednost za rastline. Svojo vlogo igra tudi pri razvoju barve in okusa, pri odpornosti na sušo, pospešuje proces fotosinteze ter uravnava vodo v rastlini.

Recept za čaj iz jajčnih lupin

Za čaj iz jajčnih lupin boste potrebovali jajčne lupine od 10 do 20 jajc. Količina samih jajčnih lupin je odvisna samo od tega kako, koncentrirano oziroma kako močno mešanico želite ustvariti. Mešanico ustvarite tako, da jajčne lupine prelijete s petimi litri vode in nato pustite, da zavreje. Vse skupaj odstavite iz ognja in pustite počivati 24 ur. Po 24-ih urah iz vode, s pomočjo cedila, odstranite jajčne lupine.

Kako ga uporabiti?

Uporabite ga lahko kakor za rastline na vrtu, prav tako pa tudi za lončnice. Po podatkih profesorja Gillman-a, zadostujejo jajčne lupine štirih do petih jajc za eno rastlino, ki raste na vrtu. Za lončnice pa je dovolj količina jajčnih lupin, ki jih pridobite iz dveh do treh jajc. Uporaba čaja iz jajčnih lupin pa se priporoča enkrat na teden ali pa enkrat na dva tedna.

čaj iz jajčnih lupin

 

Morda vam bo všeč tudi