sex free latina takes hard fucking and hot load.

Kaj je kompostni čaj in zakaj bi ga morali uporabiti na vrtu?

Vsi, ki se  intenzivno ali pa le ljubiteljsko ukvarjajo z vrtičkanjem, se zavedajo pomembnosti in pa seveda pozitivnih učinkov, ki jih ima kompost na rodovitnost prsti.Torej, zakaj, če uporabljamo zemljo iz komposta, zakaj potem takem ne bi poskusili tudi s kompostnim čajem. Kompostni čaj se uporablja kot razpršilo, ki naj bi prsti vrnilo vse potrebne hranilne snovi.To je eden izmed najlažjih načinov, kako pognojiti zemljo in ob enem vzpodbuditi rastline k boljši rasti.

Kompostni čaj in rodovitnost tal

V procesu ustvarjanja kompostnega čaja v bistvu destiliramo vse hranilne snovi in s tem poskrbimo, da jih bodo rastline lažje absorbirale. Tako pa se tudi izognemo vsem nepotrebnim in predvsem škodljivim sintetičnim preparatom. S kompostnim čajem pa lahko rastline zaščitimo pred različnimi boleznimi in pa pred težavami s škodljivci.

S kompostnim čajem poskrbimo, da rastline dobijo vse dobre mikrobe, s katerimi se bo rastlina v nadaljne borila proti slabim mikrobom, ki povzročajo nastanek bolezni. Sprej iz komposta pa prav tako pripomore pri zadrževanju vode v prsti, izboljša pH vrednosti, ki pa so kasneje pomembne za samo absorbacijo hranilnih snovi.

Kompostni čaj je narejen iz rastlin in ga lahko uporabljamo vsak dan, če menimo, da je to potrebno. .

Kako pripravimo kompostni čaj?

Optimalen čas za nanos kompostnega čaja je seveda zjutraj, saj bo tako čez dan sonce posušilo liste in jih bo tako tudi obvarovalo pred glivičnim okužbam. S kompostnim čajem pa lahko zaščitimo tudi sobne rastline.

Kaj potrebujemo?

  • Plastično vedro, 20 L
  • 1 kilogram komposta
  • Neklorirana voda, lahko pa uporabite tudi deževnico.

Postopek priprave

  • V plastično vedro stresemo kompost, zatem pa plastično vedro napolnimo z vodo in dobro premešamo. Mešanico nato pustimo stati okoli en teden. Priporočljivo je, da jo vsak dan v tednu ponovno premešamo.
  • Po enem tednu jo odcedimo in tako je kompostni čaj pripravljen za uporabo.

Kako nanesemo kompostni čaj?

  • Kompostni čaj lahko z razpršilko nanesemo direktno na liste, lahko pa ga tudi polijemo okoli rastline.
  • Optimalen čas za nanos kompostnega čaja je seveda zjutraj. Tako čez dan sonce posušilo liste in jih bo tako tudi obvarovalo pred glivičnim okužbam. S kompostnim čajem pa lahko zaščitimo tudi sobne rastline.

Preverite tudi, česa ne bi smeli odlagati na kompost. → Klik! 

Morda vam bo všeč tudi