sex free latina takes hard fucking and hot load.

Kako na naraven način iz vrta odstranimo mravlje?

Ko se začenja toplejše vreme se z njim pojavijo tudi mravlje. Kako odstraniti mravlje iz vrta in našega doma pa je včasih prava uganka. Posegu po kemikalijah in pesticidih se na veliko izognemo in se vprašamo kaj nam sploh še ostane? Čeprav imamo občutek, da se jih bomo težko znebili, obstaja veliko možnosti, kako odstraniti mravlje popolnoma naravno.

odstraniti mravlje

Kako odstraniti mravlje popolnoma naravno?

Sodabikarbona in sladkor v prahu

Odstranite mravlje s pomočjo sodebikarbone in pa sladkorja v prahu. To storite tako, da zmešate poljubno količino sodebikarbone, sladkorja v prahu in nekaj kapljic eteričnega olja. Sodabikarbona se bo poigrala s prebavnim sistemom vsake mravlje posebej. Mešanico dajte na kotičke, kjer mravlje vstopajo v hišo ali pa na kotičke, kjer se pojavljajo na vrtu.

Kis

Kis je zelo učinkovit, ko pride do odstranjevanja nadležnih mravelj. V razpršilko zmešajte enako količino vode in kisa ter poškropite mešanico po vrhu mravljišča. Močan vonj kisa bo tako odvračal mravlje stran od poškropljenih površin.

Kumarčni olupki

Mravlje naravno odvrača volj kumare. Najboljše so tiste kumare, ki so po okusu grenke. Edina slabost te rešitve je ta, da boste morali olupke vsak dan nadomeščati z novim, tako dolgo, dokler ne bodo izginile vse mravlje.

Kajenski poper

Kajenski poper vam bo zaradi svojega močnega vonja pomagal odstraniti mravlje iz vašega vrta in doma. Kajenski poper bo namreč uničil signale, s katerimi mravlje komunicirajo. Posujte malo kajenskega popra na kotičke, kjer se nahajajo mravlje.

odstraniti mravlje

Olupi citrusov

Odlaganje olupkov od citrusov na kompost je slaba ideja, zato pa jih lahko uporabite drugače in namreč tako, da olupke posušite in jih nato zmeljete. Zmete olupke nato potrosite po mravljišču, tako se mravlje ne bodo več vračale v svoj dom, saj jih bo vonj po citrusih, odvračal.

Svež česen

Česen je eden izmed najboljših rešitev za odstranitev mravelj. Mravlje namreč ne prenašajo samega vonja po česnu, zato bo dovolj, da  nastavite po en strok na vsak kotiček, kjer se nahajajo.

Eterično olje poprove mete

Vonj po poprovi meti bo odstranil mravlje iz vsakega kotička, kjerkoli se že pač nahajajo. Mravlje bodo zaradi eteričnega olja poprove mete izgubile svojo zmožnost komunikacije. Že samo, če posadimo poprovo meto okoli hiše, bo to zadostovalo, da se mravlje več ne vrnejo. Za takojšnjo odstranitev mravelj pa zmežajte 10 kapljic eteričnega olja z nekaj vode in to poškropite direktno po mravljah.

Cimet

Če se zares želite znebiti mravelj iz vašega vrtu, uporabite cimet. Na sladove mravljišč potrosite nekaj cimeta, mravljam sam vonj po cimetu ne odgovraja in se bodo zaradi tega pričele izogibati mestom, kjer ste potrosili cimet.

Preverite, kako lahko še drugače uporabite cimet na vrtu: http://www.explicit.si/cimet-na-vrtu/

odstraniti mravlje

 

 

 

Morda vam bo všeč tudi