sex free latina takes hard fucking and hot load.

Čistila, ki jih vsekakor nikoli ne smete zmešati

Ko se vsake tolikokrat (odvisno od potrebe) srečamo s čiščenjem, pridejo na plan ideje kako se le najboljše in v najkrajšem možnem času znebit madežev, pa naj bodo to tisti manj trdovratni ali pa tudi tisti bolj trdovratni. Vendar preden boste pod umivalnik segli po čistilo najprej razmislite o teh nasvetih katera čistila je pametno mešati med sabo in katera vsekakor ne.

čistila

ČISTILO, KI JE VARNO, KO GA UPORABIMO SAMEGA

Strokovnjakinja Carolyn Forte pravi:

Ljudje velikokrat mislijo, da če čistilo deluje, bo to čistilo, ko ga bodo pomešali še z drugim čistilom, delovalo še bolje. Zastrašljiva resnica za tem dejstvom pa je takšna, da so nekateri produkti za čiščenje popolnoma varni, vendar v uporabi z drugim predmetom pride do določene kemijske reakcije, ki ni popolnoma varna za človeka.

Torej, čeprav je čistilo popolnoma varno in tudi čeprav ni strupeno, nikoli ne moramo biti popolnoma prepričani o učinku, ki ga bosta dva čistla pustila na neki določeni površini ali pa tkanini. Zato je vedno dobro prebrati deklaracijo, ki jo čistilo nosi na hrbtni strani in nikoli ne mešajte skupaj teh čistil:

SODA BIKARBONA IN KIS

Soda bikarbona in kis sta sama po sebi zelo učinkovita čistila na vseh različnih površinah. Vendar skupaj pa se ne obnašata ravno kot dinamičen duet.

Soda bikarbona je bazična med tem, ko je kis praktično kislina. Ko pa ju pomešamo skupaj pa dejansko dobimo vodo in natrijev acetat. V veliki meri pa pravzaprav le vodo.

VODIKOV PEROKSID + KIS

Čeprav ste verjetno slišali že za mnoge načine uporabnosti, ko pride do vodikovega peroksida in kisa – čiščenje površin…

Se v bistvu pri mešanju teh dveh sestavin v čistilo, ustvari perocetna kislina, ki pa je potencialno strupena in lahko negativno vpliva na kožo, oči in pa dihala.

BELILO + KIS

Kombinacija belila in kisa se sliši odlično za dezinfekcijo površin, vendar pa nikakor ju nikakor po mnenju strokovnjakov, ni priporočljivo mešati. Skupaj namreč ustvarita klorov plin, ki lahko že pri manjših količinah povzročita kašljanje, težave z dihanjem in pekoče oči.

BELILO + ČISTILNI ALKOHOL

Verjetno ste že slišali za kloroform? Saj veste, tisto kar ugrabitelji v filmih položijo na usta žrtve, da jo uspavajo? Čeprav vas mešanica belila in čistilnega alkohola ne bo uspavala, lahko pa vsekakor povzroči draženje in je brez dvoma strupena.

čistila

 

 

 

 

Morda vam bo všeč tudi