sex free latina takes hard fucking and hot load.

Geologi razkrivajo: ljudem skriti osmi kontinent

0

Zemlja ima skriti osmi kontinent. Na podlagi geološke opredelitve celin ima Zemlja dejansko izgubljeno osmo celino, znano kot Zealandija. Večina te celine je potopljena pod morjem, medtem ko je majhen del, vključno z Novo Zelandijo, nad morsko gladino.

Geologi menijo, da ima zemlja osem kontinentov in svetovni zemljevidi bi morali to odražati.
Osmi, izgubljeni kontinent, nima veliko kopnega in to so očitno geologi uspeli zgrešiti. Vključno z Novo Zelandijo, Novo Kaledonijo in drugimi lisami v Tihem oceanu – ki so nad morsko gladino. Nova študija kaže, da ostali del te celine leži pod valovi.

‘Upam, da se bo Zealandija zdaj začela pojavljati na svetovnih zemljevidih, kateri kažejo druge celine’, je povedal Nick Mortimer, geolog na Novi Zelandiji. ‘Obstaja dodatna celina, ki je prav tako resnična kakor vse ostale.’

DESETLETJA DOKAZOV

Nova študija sintetizira desetletja dokazov o skriti celini, ki leži pod oceanom, ki obkroža Novo Zelandijo.
Prva vrsta dokazov izhaja zgolj iz oceanskega prostora v bližini Nove Zelandije: kontinentalne police Zealandije ležijo v globini 1,000 metrov pod morsko gladijo, med tem ko je oceanska skorja 3,000 metrov pod njo. Kakor drugi kontinenti ima Zealandija velik razpon nadmorske višine, od sub-oceanskih globin do neverjetnih višin gora – 3724 metrov nad morsko gladino.
Med tem ko druga vrsta dokazov kaže skale pod oceanom. V zadnjih dvajsetih letih so geologi imeli več odprav do tega kamenja, ki se vzpenja iz oceana. Za razliko od oceanske skorje, ki je narejena iz kamna imenovanega bazalt ima skorja, ki obkroža Novo Zelandijo, znano kamninsko sestavo, ki jo sestavlja peščenjak, apnenec in granit. Raziskovalci poročajo, da je takšna kamninska sestava tipična za kontinentalno skorjo.
Montimer je povedal, da so znanstveniki dokazali, da obstaja ozek pas oceanske skorje, ki ločuje celino Avstralijo in Zealandijo, kar pomeni, da sta to dva različna kontinenta.

 

 

STARODAVNA FORMACIJA, ODDALJENA PRIHODNOST

Zealandija se je rodila iz razpada super kontinenta Gondvana, pred več kot 85 milijoni let. V tistem času se je ocean začel pojavljati med Avstralijo in Novo Zelandijo.
Montimer je povedal, da je nenavadno kako se je Zealandija razširila tik preden se je odcepila od Gondvane.
V primerjavi z drugimi celinami je Zealandija s svojimi 4,9 milijoni kvadratnih kilometrov malo večja od Indije in pol manjša od Evrope.
Na podlagi geoloških plasti na Novi Zelandiji je celina dosegla najvišjo raven potopitve pred 30-imi milijoni let.
Mortimer je dejal, da je glede na gibanje avstralske plošče možna razcepitev Zealandije na dva dela, ki pa se naj bi zgodila čez milijone let.
Čeprav nova odkritja ne bodo spremenila seizmoloških zemljevidov okoli Nove Zelandije, bo pa vendarle ustvarila pravilno upodobitev geologije in tektonike na tem kotičku našega planeta.

Bruce Luyendyk, profesor iz Univerze v Kaliforniji pravi, da se iz geološkega vidika Zealandija lahko opredeli kot kontinenti in je bil tako tudi prvi, ki je skoval ime ”Zealandija”.

Morda vam bo všeč tudi