sex free latina takes hard fucking and hot load.

Kako se znebiti polžev na naraven in okolju prijazen način?

Čeprav je na trgovinskih policah nešteto izdelkov, ki obljubljajo, da bodo pregnali polže iz našega vrta, je za to najbolje poskrbeti z naravnim pripravkom, kakor pa s strupenimi pesticidi, ki uničujejo naš pridelek, v smislu same hranilne vrednosti. Torej, kako se znebiti polžev iz vrta, brez da bi škodovali sebi in pa tistim žuželkam, ki so dobre za rast samega pridelka?

kako se znebiti polžev?

Kako se znebiti polžev na naraven in okolju prijazen način?

Zavetje za polže

Najprej se je potrebno prepričati, da v okolici vašega vrta ni nobene stvari, ki bi nudila zavetje polžem, to so ponavadi tlakovci, vrtne garniture, spravljen les… Najpomembneje je, da odstranimimo vsa potencialna zavetja in polže tako izpostavimo plenilcem.

Past s pivom

Ena izmed lažjih in cenejših možnosti je seveda past s pivom. V vrtu preprosto skopljete luknjo, vanj posadite lonček in vanj nalijete nekaj piva. Sam vonj po pivu bo privabil polže v past.

Zaščita za lončnice

Ena izmed možnosti, kako se znebiti polžev iz lončnic ter jim preprečiti, da bi uničevali vaše rože je tako, da preprosto po lončkih poškropite sprej WD40. Sprej WD40 bo na lončnicah ustvaril površino, ki bo spolzka za polže.

Koruzna moka

Iz nekega neznanega razloga, polži niso ravno dobri v prepoznavanju tega, kaj lahko pojedo in kaj ne. Torej, kako se znebiti polžev s koruzno moko? V kozarec za vlaganje nasujte nekaj koruzne moke in ga zvečer vodoravno položite tja, kjer se zadržuje največ polžev.

Kava in jajčne lupine

Namesto, da kavno usedlino in jajčne lupine zavržete, jih lahko zmešate in jih uporabite kakor odganjalec za polže. Mešanico nato posujte okoli rastlin, s tem pa boste preprečili polžem, da pridejo do rastlin in jih uničijo. Vonj po kavi namreč odvrača polže, prav tako pa so jajčne lupine in kava, po tem ko se razgradijo v zemlji, dobre za samo rast rastline.

Preverite še, kako lahko še drugače uporabimo kavo na vrtu

Baker

Če noben nasvet zgoraj, kako se znebiti polžev na naraven način, ni deloval vam priporočamo, da razmislite o bakru. In sicer, o bakrenemu traku, ki ga namestite okoli rastline. To je vsekakor najdražja rešitev, vendar je ena izmed najbolj učinkoviti. Polži ne bodo prečkali skozi trak iz bakra, saj na njih deluje kako električni pastir.

 

Morda vam bo všeč tudi