sex free latina takes hard fucking and hot load.

Predjamski grad, ali zares straši ? Preverite naše slike ter si odgovorite sami

Predjamski grad

Sobotni izlet ter Predjamski grad v kraju Predjama. Čudovit srednjeveški grad, čist zrak in predvsem skrivnostna atmosfera gradu, ki te kar vleče k sebi. Obisk tega gradu nas je najbolj pritegnil zaradi zgodb, ki jih ljudje pišejo o njem in ob ogledu dokumentarnega filma znane ameriške skupine lovcev na duhove – Ghosthunters. Dokumentarec govori o tem gradu, ki je več kot tisoč let star in kjer se naj bi dogajale paranormalne aktivnosti. Uslužbenec tega gradu poroča o glasovih zapornikov, ki so bili živi pokopani za steno. V gradu obstaja vertikalna jama, ki je globoka okoli 63 metrov, kamor so iz sobe za obsodbo, pošiljali zapornike – uslužbenec gradu je povedal, da se v tej jami še vedno nahajajo okostja ljudi. Iz sobe za obsodbo pa druga pot vodi v sobo za trpinčenje.

Predjamski grad in njegova zgodovina

Predjamski grad je bil prvič omenjen leta 1274. Pod naravnim skalnim obokom so Luegerji – vitezi predjamski, zgradili težko dostopen grad. Predjamski grad je v svojem času naselil tudi Erazem Predjamski in se pridružil kralju Matiji Korvinu. Zaradi tega, je avstrijski cesar ukazal Gašperju Ravbarju – glavarju, naj roparskega viteza Erazma pokori. Po dolgem času lovljenja, so Erazma ubili s pomočjo ukane. Podkupili so enega od njegovih mož, da ga je izdal. Moški je prižgal svečo na okenski polici, da je lahko s tem strelcem pokazal točno lokacijo Erazma, ker so Erazma hoteli ubiti tudi kot zgodovinsko osebo so naokrog raznesli zgodbo o roparskem vitezu, ki je umrl na stranišču. V resnici se je tedaj grad nahajal zgolj v zgornjem predelu gradu imenovanem grad Jama in sprednjega prizidka s straniščem tedaj še ni bilo. Predjamski grad je nato padel pod upravo plemenitih Oberburgov in Purgstallov.

Janez Cobenzlu je imel Predjamski grad v letu 1567 v najemu, kasneje pa ga je tudi odkupil. Leta 1570 je grad preuredil in zgradil v renesančno poslopje, stisnjeno ob navpično steno pod Jamskim gradom in se tako obdržal tudi do danes.

Leta 1810 je Predjamo podedoval grof Mihael Coronini-Cronberg, od leta 1846 do konca druge svetovne vojne pa je bil Predjamski grad last rodbine Windischgrätz. Po vojni je bil grad nacionaliziran, v njem pa je zdaj urejen muzej.

Predjamski grad ter duhovi

Mi smo s skeptičnostjo do te zgodbe, odšli tja in naredili nekaj slik tega veličastnega gradu. Na koncu ogleda gradu smo se samo nasmejali, spili kavo v bližnji kavarni in odšli – polni slikovnih vtisov in veselja, da nismo bili priča ‘paranormalni aktivnosti’.
Po pregledu slik tega gradu pa smo se spet spomnili zgodb tega gradu, saj smo na teh slikah zaznali nekaj zanimivosti.

Z klikom na sliko lahko sliko še dodatno povečate. V primeru velikga interesa bomo z vami tudi delili originalen RAW format slike.

Predjamski grad, ali zares straši ?

 

Grad Predjama

Predjamski grad

 

 

Predjamski grad

 

 

predjamski grad duhovi

 

ANALIZA – Grad Predjama

Sprva smo mislili, da so morda ob okno postavili lutko, češ kot za predstavo, ampak zanimivo je postalo ko smo preverili ostale slike in na tem oknu nismo našli ničesar.
Prišli smo tudi v času, ko grad ni obratoval ter je bil zaklenjen, to sliko smo namreč posneli točno ob uri 17:11.
Mi vidimo na sliki viteza, ki strmi skozi okno točno v našo kamero, namreč, če dobro pogledate lahko vidite, da ima na sebi oklep, na levi strani prikazanega obraza spodaj vidimo kar naj bi bil ščitnik pazduhe, ramen ter vrata za lažjo predstavo vam spodaj prilagamo slike podobnih oklepov z takšnim ščitnikom.

VitezSrednjeveški OklepPredjamski grad

Srednji vek

 

Morda vam bo všeč tudi