sex free latina takes hard fucking and hot load.

Buče za noč čarovnic – kako preprečiti gnitje izrezane buče?

0

Izrezovanje buče za noč čarovnic je zanimivo in zabavno. A kaj, ko kmalu od izrezljane buče za noč čarovnic, na okenski polici po dnevu ali dveh, ostane le sluzasta in plesniva kepa. Za to imamo za vas nekaj trikov, kako preprečiti gnitje.

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”20″]

Izrezane buče za noč čarovnic

Buče za noč čarovnic

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”20″]

Namočite jo v mešanico z belilom

To je zares enostavna metoda za izrezane buče za noč čarovnic, ki jih bo obdržala sveže vsaj sedem dni. Natrijev hipoklorit bo namreč ubil vse mikroorganizme, ki povzročajo plesen in kasneje tudi posušijo bučo.

Postopek je nadvse preprost:

  1. Ko boste izrezali željen motiv iz vaše buče za noč čarovnic, jo izdolbite in sperite z vodo.
  2. Nato vzemite veliko vedro in ga napolnite z vodo, vanjo vmešajte tri velike žlice belila.
  3. Bučo namočite v vodo za dve minuti, pozorni bodite, da boste pri tem nosil rokavice.
  4. Po dveh minutah, vzemite bučo iz vode in jo posušite na zraku.

Nekateri pa namesto namakanja, buče za noč čarovnic, vsakodnevno preprosto poškropijo z mešanico vode in belila.

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”20″]

V buče za noč čarovnic dodajte odprte vrečke silica gela

Čeprav se zaradi kroženja zraka v izrezani buči zdi skoraj nemogoče, da bi manjša vrečica silica gela, lahko rešila bučo pred gnitjem, je to še kako mogoče. Ker je vrečica slilica gela desikant, kar pomeni da vpija vlago, in tako bo tudi iz buče povlekla vso odvečno vlago ter s tem preprečila gnitje in nastanek plesni, vsaj za nekaj dni.

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”20″]

Poškropite jo s sprejem WD-40

Ne samo da je WD-40 čudovita rešitev za škripajoča vrata, bo WD-40 čudovito deloval tudi na buči. Kako in zakaj ta trik deluje? Čeprav izdelovalci tega spreja ne izdajo sestavin, je skupina znanstvenikov uspela odkriti, da se v sestavi spreja nahaja večina mineralnih olj. Če boste vaše buče za noč čarovnic poškropili z WD-40, bo buča dobila dovolj vlage, da bo še vedno kompaktna. Prav tako pa jo bo ta sprej zaščitil pred vlago in jo bo ohranili v prvotnem stanju.  Že izrezano bučo torej s sprejem poškropite v notranjosti in po zunanjem delu.

V mislih imejte, da so mineralna olja vnetljiva, zato v buče za noč čarovnic, ki ste jih poškropili z WD-40, nikar ne dajte svečke. Če pa jo vendarle želite osvetliti, vanjo postavite baterijsko svečko.

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”20″]

Uporabite rastlinsko olje

Večina olj, ki jih imate v vaši kuhinji – sezamovo, avokadovo, olivno; so znana po tem, da zelo dobro zadržujejo vlago. Zato vašo bučo preprosto po zunanjosti in notranjosti premažite s poljubnim oljem. Po potrebi pa ga znova nanesite po kakšnem dnevu od prvega nanosa.

[su_divider top=”no” size=”1″ margin=”20″]

Buče za noč čarovnic

Morda vam bo všeč tudi