sex free latina takes hard fucking and hot load.

Kako lahko pred nakupom ugotovimo, če je lubenica zrela?

Nakup lubenice vedno predstavlja tvegan opravek. Lubenica je po navadi ogromna, kar pomeni, da boste imeli doma veliko nezrelega sadja, če po nesreči kupite nezrelo lubenico. Njen debel olup varuje rožnato meso lubenice in zato ne obstaja možnosti, da bi v trgovini preverili, če je lubenica zrela. Ali pač?

lubenica zrela

Kako pred nakupom preveriti, če je lubenica zrela?

  • Poiščite tisti del lubenice, ki je bil v stiku z zemljo

Vsaka lubenica ima nekje na svoji površini listo, ki označuje, na katerem delu je bila med rastjo, v stiku z zemljo. Lisa, ki je bolj rumenkaste barve, označuje, da je lubenica zrela. Lahko, da nezrele lubenice sploh ne bodo imele lise, ali pa bo lisa bele barve.

  • Potrkajte po lubenici

S tem trikom, lahko kar hitro ugotovimo, če je lubenica zrela ali ne. Preprosto potrkamo po lubenici in če iz nje prihaja votel zvok, pomeni, da je zrela.

  • Lubenico dvignite

Če je lubenica zrela, bo dosti težja od tiste, ki še ni dozorela. Saj zrele lubenice v sebi zadržujejo 95% delež vode.

  • Kupovanje lubenice v manjših kosih

V trgovini lahko velikokrat kupimo že narezano lubenico, čeprav se nam zdi, da lahko takrat zares vemo katera je zrela, je še vseeno dobro, da pogledamo, kakšne barve so semena v lubenici. Najboljši indikator za zrelo lubenico so temna, skoraj črna semena. Med tem, ko semena svetlejše barve, pomenijo, da je lubenica nezrela.

lubenica zrela

Kako pravilno shraniti lubenico?

  • Celo lubenico lahko v hladilniku hranimo en teden.
  • Svetuje se, da lubenice ne ohlajamo pod 4 stopinje celzija.
  • Ob nakupu še ne zrele lubenice pa se priporoča, da jo nekaj dni pustimo na sobni temperaturi. Zaradi tega lubenica sicer ne bo popolnoma dozorela, ampak se bo še vseeno opazila razlika v okusu. Lubenica na sobni temperaturi, namreč ne more popolnoma dozoreti, saj je bila ta na žalost prekmalu odtrga na in se je s tem prekinil čas zorenja.

 

 

 

Morda vam bo všeč tudi